Welkom op de website van KVO Oldenzaal

Welkom op de website van Konijnenfokkersvereniging Oldenzaal & omstreken" 't Raskonijn", in de volksmond beter bekend als "KVO Oldenzaal".
Bekijk hier het laatste nieuws en de diverse uitslagen van onze leden op de verschillende shows!
Het vergaderrooster en tatoeëerrooster voor het huidige seizoen staan hier gepubliceerd.
Bent u geïnteresseerd in het houden van konijnen of wilt u meer informatie ontvangen m.b.t. huisvesting, verzorging en lidmaatschap neem dan gerust contact met ons op!

Laatste nieuws KVO Oldenzaal

Henk Volmer

Op maandag 17 februari is ons erelid Henk Volmer op 86 jarige leeftijd overleden. De laatste jaren sukkelde Henk helaas met zijn gezondheid. Het autorijden werd hem in 2018, in verband met zijn slechte gezichtsveld,  door de artsen “verboden”. Daardoor werd  de “wereld” voor Henk steeds kleiner.  In 1957 is Henk lid geworden van onze vereniging KVO Oldenzaal ’t Raskonijn. Lees meer

Toon Holtmaat clubkampioen met jonge ram Tan zwart

De digitale catalogus van onze clubshow, die met succes voor de derde achtereenvolgende keer is ondergebracht bij de Noabershow, staat online. Voor de tweede keer in de afgelopen drie jaar showde een inzender van KVO het beste dier van deze show.

Winnaar van de Noabershow en clubwinnaar werd Toon Holtmaat met de jonge ram Tan zwart (9ZO-442) met het predicaat  F en 96,5 punten. Rob Ziemerink werd reservekampioen met een jonge ijzergrauwe Kleurdwerg voedster (9ZO-561) eveneens met het predicaat F en ook 96,5 punten.

Van de jeugdleden was Jenna Steynis met een zwarte Wener voedster de beste, Bjorn Brunink werd met het wel moeilijke tekeningras, de Lotharingerdwerg, tweede. Nieuw dit jaar was dat leden ook konden inschrijven voor de zogenaamde Internationale klasse, Herman Oldenhof werd met Kleurdwerg tan blauw van het vrouwelijk geslacht uitgeroepen als eerste winnaar. De puntentelling voor deze klasse is afwijkend met de Nederlandse. Hij haalde het predicaat V van “vorzüglich“ en 97 punten.