Welkom op de website van KVO Oldenzaal

Welkom op de website van Konijnenfokkersvereniging Oldenzaal & omstreken" 't Raskonijn", in de volksmond beter bekend als "KVO Oldenzaal".
Bekijk hier het laatste nieuws en de diverse uitslagen van onze leden op de verschillende shows!
Het vergaderrooster en tatoeƫerrooster voor het huidige seizoen staan hier gepubliceerd.
Bent u geĆÆnteresseerd in het houden van konijnen of wilt u meer informatie ontvangen m.b.t. huisvesting, verzorging en lidmaatschap neem dan gerust contact met ons op!

Laatste nieuws KVO Oldenzaal

Noabershow 2020 afgelast

De Noabershow kan helaas dit jaar in verband met corona niet doorgaan. Een mooie show moeten we helaas missen in 2020. Het is helaas niet anders. Hopelijk kunnen we in 2021 weer onze gezamenlijke clubshow organiseren en zal "Corona" tot het verleden behoren.

Theo Tijman met Duitse Hangoor winnaar jongdierenkeuring 2020

Op zaterdag 5 september hebben we onze jaarlijkse jongdierenkeuring gehouden bij de familie Brunink in Losser. De verzorging was prima, we weten inmiddels niet beter. Er waren maar liefs 112 dieren ingeschreven die beoordeeld zijn door de keurmeesters Gerrit Lenselink uit Vorden en Adriaans uit Zoeterwoude.

De dieren werden verdeeld in 4 klassen. In de A-klasse, dieren geboren in de maanden januari en februari werd een Papillondwerg van Marcel Brunink als beste aangewezen. In de B-klasse, dieren van de maanden maart en april, zat het beste dier van de keuring, namelijk een konijngrijze Duitse Hangoor voedster van Theo Tijman met predicaat F en 96,5 punten. De C-klasse, de jongste dieren geboren in de maanden mei en juni, was voor Toon Holtmaat met een voedster Tan zwart. De zogenaamde aoc-klasse, is een klasse waarvan het ras landelijk is erkend maar nog niet in die kleurslag. Marcel Brunink bracht het beste dier namelijk een Papillondwerg in de kleur madagascar. De volledige catalogus is te vinden op deze website onder uitslagen.