Ga naar de inhoud

Combinatie Brunink, de grote winnaar van de jongdierenkeuring 2023

KVO
Gepubliceerd door in Nieuws ·
Op zaterdag 2 september hebben we onze jaarlijkse jongdierenkeuring gehouden bij de familie Brunink in Losser. De verzorging was weer prima, Nancy had alles met Marcel en Bjorn in de puntjes verzorgd. Gelukkig zat het weer ook nog mee. Er waren maar liefst 117 dieren ingeschreven die beoordeeld werden door de keurmeesters Gerrit Lenselink uit Vorden en/of Wim Lindeboom uit Heerde
 
De dieren werden verdeeld naar leeftijd in drie klasse. Daarnaast nog een apart klasse, de zogenaamde “aoc-klasse”; dit is een klasse waarvan het ras erkend is, maar de kleurslag nog niet voor dat ras.
 
De Combinatie Brunink, een nieuwe fokkerscombinatie vanaf 2023 bestaande uit vader Marcel en zoon Bjorn, wisten in alle erkende klassen het beste dier op tafel te brengen. Twee Lotharingerdwergen uit de A- en de B-klasse werden bekroond met Fraai en 96,5 punten en de Papillondwerg uit de C-klasse met Fraai en 96 punten. Mooiste dier uit de aoc-klasse kwam van Herman Moleman met een Kleurdwerg tanpatroon feh met Fraai en 95,5 punten.
 
Het was voor de leden een leerzame en geslaagde dag. De beide keurmeester hadden een flink aantal dieren te keuren en worden bedankt voor deze geslaagde jongdierenkeuring. De volledige catalogus is te vinden op deze website onder “uitslagen”.




Terug naar de inhoud